Dezelfde content op Facebook en Instagram?

Wel zo handig

Dezelfde content op alle social media kanalen. Moet je dat doen?

Nu we weten hoe we Instagram en Facebook aan elkaar kunnen koppelen zijn we klaar voor de volgende stap. Het delen van content. Bij veel startende ondernemers zien we dat ze vaak op dezelfde platformen dezelfde content delen. Hoewel dat heel begrijpelijk is, is het niet altijd de meest verstandige keuze. In dit blogartikel lees je de voor- en nadelen over dezelfde content over al jouw social media kanalen.

Voordelen
  • Het bespaart je tijd;
  • Je bent overal aanwezig;
  • Het is makkelijk.
Nadelen
  • Jouw klant ziet op ieder platform hetzelfde bericht voorbij komen;
  • Je mist leads;
  • Doelgroepen worden niet direct aangesproken;
  • Jouw doelgroep verliest interesse in jouw bedrijf;
  • Aankoop wordt niet getriggerd;
  • Weinig interesse in de doelgroep.

Per platform zijn er verschillende doelgroepen. Iedere doelgroep vraagt een andere aanpak. Richt je je op jongeren tussen de 15 en 20 jaar? Dan is het aan te raden om YouTube, Instagram en Snapchat aanwezig te zijn. Richt je je op jongvolwassenen in de leeftijd van 25 – 40 jaar, focus dan op Instagram, Facebook en YouTube. 

Social media naar leeftijd

Bron: Newcom

Dezelfde content op social media. Ons advies.

Ons advies is om per platform andere content te delen. De content kan soms overlappen, maar niet te vaak. Heeft u bijvoorbeeld een kapsalon en is de leeftijdscategorie van uw klanten 25- 40 jaar? Plaats dan op YouTube ‘How-to’ filmpjes, op Facebook kunt u ook deze filmpjes gebruiken en afwisselen met posts waarin u uw kennis deelt (bijvoorbeeld waarom u merk X gebruikt voor poreus haar) en op Instagram voor- en na foto’s van kapsels die u heeft geverfd. Deel af en toe op beide platformen uw kennis om uw expertise-status te benadrukken. Op deze manier voorziet u uw doelgroep van verschillende informatie waardoor u top-of-mind blijft.

Heeft u behoefte aan meer informatie over uw content op de verschillende social media platformen? Plan een gratis adviesgesprek in en ontvang vrijblijvend gepersonaliseerd advies over de content op uw social media kanalen.

Social Media Corona
Prev Social Media ten tijde van het Corona virus
Next Zo koppel je Facebook aan Instagram
Koppel Facebook en Instagram

Comments are closed.