Tried & Tested: Social Media planningstools

Wel zo handig

Tried & Tested: 5 Social media planning tools

Vrijwel alle zakelijke social media gebruikers maken gebruik van social media planningtools bij het plaatsen van hun posts. Het voordeel van deze planningstools is dat er vooruit gewerkt kan worden en dat het tijd scheelt wanneer je een maand vooruit werkt. In al onze jaren ervaring hebben we gewerkt met verschillende social media planningstools. In deze blog lees je onze ervaringen bij de verschillende platformen.  

Coosto

Coosto is een overzichtelijk social media planningstool waarmee je in 1 oogopslag al jouw ingeplande posts per kanaal kunt zien. Daarnaast kan je jouw social media kanalen analyseren en de statistieken bekijken per post. Het is een sterke (Nederlandse!) analytische tool.

Het platform is in te zetten voor Instagram, Facebook, LinkedIn, YouTube en Twitter. 

Nadelen van dit platform zijn: het gebrek aan een koppeling met Instagram. Ook ontbreekt er een media database waarin jij al jouw foto’s kunt uploaden om deze vervolgens visueel in te kunnen plannen.

Doordat Instagram werkt met een specifieke koppeling kan je via Coosto niet direct posts doorplaatsen op Instagram. Slechts enkele partijen hebben toegang tot deze koppeling, en Coosto is daar niet één van.

Het proces is nu dat je een post opstelt in Coosto, je krijgt een melding van Coosto wanneer de post online moet komen, vervolgens wordt de posts (Tekst+ foto) gekopieerd naar jouw klembord en moet je de post doorplaatsen in Instagram. 

Planoly heeft wel die koppeling met Instagram waardoor je niet telkens berichten hoeft door te plaatsen met behulp van jouw telefoon.

Het is een Amerikaanse tool en werkt sterk visueel. Je ziet aan de linkerkant een mediadatabase waarin je al jouw foto’s kunt uploaden en kunt inplannen.

Een groot nadeel van dit platform is dat het enkel is in te zetten voor Instagram en Pinterest. Voor Facebook, Linked, Twitter en YouTube kan je terecht bij andere platforms zoals Hootsuite of Coosto.

Planoly is gratis maar met beperkingen.

Planoly
Social media planningstools

Een groot voordeel van Later is dat zij wél gebruik kunnen maken van de koppeling die Instagram beperkt open heeft gesteld (en waar Coosto geen gebruik van kan maken op dit moment).

Aan de linkerkant van het scherm zie je een database met allerlei media die je daar hebt geupload waardoor je visueel jouw content kunt inplannen. Ook bij Later kun je jouw ingeplande posts analyseren.

Nadeel van Later is dat je geen posts kunt inplannen voor LinkedIn. Het platform is in te zetten voor Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Voor LinkedIn en YouTube heb je weer een andere tool nodig.

Een ander nadeel is dat je niet alle ingeplande posts in een overzicht kunt zien, je moet verschillende per platform een tabblad openen om inzicht te krijgen.

Later is overigens gratis maar wel met beperkingen.

Hootsuite is een Engelse/Amerikaanse (?) social media planningstools waarmee je jouw posts kunt inplannen.

Een groot voordeel van Hootsuite is dat je verschillende tabbladen naar eigen inzicht kunt indelen. Zo kan je bijvoorbeeld een tabblad maken met alle ingeplande posts maar ook tabbladen per platform inrichten waarin je vermeldingen, likes en ingeplande posts kunt zien.
Ook heeft Hootsuite de mogelijkheid alle geplaatste posts te analyseren en kan je snel de interactie aangaan met jouw volgers via het platform.

Het nadeel is dat je niet in kalender weergave kunt inzien wat er is ingepland. 

Hootsuite heeft een gratis variant maar deze heeft zijn restricties.

Social media planningstools
Buffer

Om eerlijk te zijn is het een tijd geleden dat we gebruik hebben gemaakt van Buffer. Het platform is helemaal vernieuwd en daarmee geoptimaliseerd voor gebruik, zeggen ze.

Zelf kunnen we geen informatie achterhalen over de look en feel van het huidige platform. En daar worden wij enigszins argwanend van. 

Het platform is in te zetten voor Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en Pinterest. De eerste 14 dagen zijn gratis en daarna hangt er een maandelijks bedrag aan vast.

Zoals je ziet zijn er veel social media planningstools, het zijn er teveel om ze allemaal mee te nemen in één blogpost. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent hebben we je een opsomming gegeven van veel gebruikte platformen waarmee je makkelijk uit de voeten kunt.

Mooie Instagram feed noodzakelijk
Prev Is een mooie Instagram feed noodzakelijk?
Next Social media voor het MKB. Zo begin je.
Social media voor het MKB

Comments are closed.