Zo koppel je Facebook aan Instagram

Wel zo handig

Zo koppel je jouw Facebook aan Instagram

Wil je jouw Facebook en Instagram aan elkaar koppelen maar heb je geen idee hoe? In dit blogartikel leggen wij je stap voor stap uit hoe jij deze social media kanalen aan elkaar kan koppelen. Ook geven we je in deze blog enkele tips en adviezen over het plaatsen van social media berichten op beide social media kanalen.

Het koppelen van beide platformen heeft verschillende voordelen. Verschillende social media planningstools werken beter wanneer de profielen aan elkaar zijn gekoppeld. Maar ook kan je makkelijk berichten doorplaatsen van Instagram naar Facebook (andersom is dat helaas niet mogelijk). 

Stap voor stap Instagram koppelen aan Facebook
  1. Ga naar jouw Instagram profiel in de app en klik op het hamburger menu teken rechtsboven;
  2. Tik op Instellingen en hierna op account;
  3. Klik vervolgens op gekoppelde accounts;
  4. Tik nu op Facebook en voer vervolgens jouw aanmeldgegevens van Facebook in.

Na het koppelen van de accounts kan je jouw Instagram berichten doorplaatsen op Facebook.

Foto's delen op Instagram én Facebook

Goed, de kanalen zijn nu aan elkaar gekoppeld en je kunt nu op beide kanalen tegelijk dezelfde content plaatsen. De manier waarop is erg simpel. Volg dezelfde stappen die je normaal gesproken neemt wanneer je een foto via Instagram wilt plaatsen. Klik bij Facebook aan de rechterkant op de schuifbalk en wanneer je op “Delen” klikt staat jouw content op beide platformen.

Facebook koppelen aan Instragram

Op de vraag of dat het handig is om op beide platformen dezelfde content te delen behandelen we in deze blog. Heb je liever dat een social media expert kijkt naar jouw social media? Plan dan een gratis adviesgesprek in.

Prev Dezelfde content op Facebook en Instagram?
Next Is een mooie Instagram feed noodzakelijk?
Mooie Instagram feed noodzakelijk

Comments are closed.